Het speelkwartier in het Corona Pandemie Experiment

Laten we even terugblikken op de pers-conferentie van gisteren. 

Geplaatst  741 Keer bekeken bijgewerkt 2 jaren geleden

Laten we even terugblikken op de pers-conferentie van gisteren. 

Ernst Kuijpers sprak vooral in het verleden. Maar Kuijpers sloot nieuwe maatregelen ook niet uit. 

Als we dan kijken naar de "kranten/media koppen"

nu: Voor Kuipers zijn coronaproblemen verleden tijd: 'Land gaat weer open'
nos: Nederland gaat verder open in drie stappen: dit zijn de versoepelingen
nrc:Nederland gaat van het slot, maar niet iedereen is daar blij mee.
nrc:Minister Kuipers trekt 2G-wetsvoorstel in. Het kabinet houdt een ander wetsvoorstel, dat gaat over de inzet van het coronatoegangsbewijs voor werknemers, wel aan.

Laten we dan nu eens kijken naar de acties die genomen zijn in het kader van onze vrijheid.

Kuipers: 29 miljoen extra nodig voor corona-apps volgen RTL Nieuws.

We kunnen concluderen dat onze regering helemaal niet van plan is om iets af te bouwen, of de doorgedrukte wetgeving ongedaan te maken. De afgelopen 2 jaar zijn er veel wetsvoorstellen doorgedrukt die vrijheid beperkend zijn. Het lijkt erop dat deze maatregelen nu in de ijskast zijn gezet om weer draagvlak op te bouwen via onze MSM om ze later weer rigoreus in te gaan zetten. Er moet immers een doelstelling worden gehaald. eIDAS moet worden uitgerold. Ons monetaire systeem staat onder druk en moet binnen nu en een aantal jaren plaats maken voor een nieuw sociaal crediet systeem (eIDAS). Hiervoor moet vooral het MKB welke goed is voor 60% van de arbeidsmarkt het ontgelden. Zij zijn namelijk niet makkelijk te controleren. 

En de regering is bijzonder sluw hierin. Je eerst opsluiten, vrijheid wegnemen, beperken, om je dan weer heel dankbaar te laten zijn dat je meer mag, wat je daarvoor ook al had of kon. Psychologen noemen dit het gijzelaars scenario (stockholmsyndroom). Gijzelaars(de gegijzelden) gaan hun gijzelnemers aanbidden voor een beetje vrijheid/eten etc.. Dit principe zien we nu ook bij de burger ontstaan. En laten we dat nu net doen op het moment dat er gemeenteraadsverkiezingen zijn. Wat gaat de burger nu doen? Uit dankbaarheid weer op onze gijzelnemers stemmen?

https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/eidas-regulation

Debatten 2e kamer

'HISTORISCHE FOUT'. Coalitie weigert debat over beïnvloeding OMT:
Twee jaar lang zijn we door het OMT bestuurd en pas dit weekend bleek wat iedereen eigenlijk altijd altijd al wel wist: de Rutte Doctrine bepaalde via het RIVM al die tijd gewoon lekker zelf hoe de OMT-worst moest worden opgediend. Want "onafhankelijk" en "wetenschappelijk" gaan niet samen met "overheid" en "Mark Rutte". En een debat daarover wil de coalitie al helemáál niet - hoe woedend Pieter Omtzigt ook wordt...

Kamer vs. Kuipers over 3G: 'De minister belazert de kluit'
Minister Ernst Kuipers zei gisteren dat het Coronatoegangsbewijs tot 15 procent reductie in besmettingen kan veroorzaken. Maar de onderzoekers die de berekeningen hebben gemaakt waarop het ministerie zich baseert, zegt dat hij zich niet in die getallen herkent. Kamerleden Hijink (SP), Van der Staaij (SGP), Westerveld (GroenLinks) en Kuzu (DENK) hebben daar vragen over.

De Jonge heeft geen zin om de unaniem gesteunde motie van Pouw-Verwey over bloedtests uit te voeren

Nicki Pouw-Verwey, die zich eerder beriep de enige arts in de Tweede Kamer te zijn, had zich sterk gemaakt om de bloedtest met antistoffen op C, te erkennen als Toegangsbewijs. Ze kreeg daarbij steun van de GEHELE Tweede Kamer. 150 voor - 0 tegen. Hugo de Jonge vertikt vervolgens om het uit te voeren. Weer een voorbeeld van hoe de demissionaire regering de democratie volledig aan zijn laars lapt?

Kijkend naar de historie in IC en ziekenhuis capaciteit.

NOS: Ziekenhuizen hebben handen vol aan grieppatiënten
Parool:Hoogleraar: ‘Griepgolf 2018 had waarschuwing moeten zijn voor tekort ic-bedden’ | Het Parool

Feb 2018: Omroep Brabant: Griepepidemie zorgt voor bomvolle ziekenhuizen en tekort aan bedden, dagelijks zijn er opnamestops


Your reaction?

0
LOL
1
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments