Studie beweert dat Covid-19 niet natuurlijk is, maar het resultaat van laboratoriumlek in Wuhan

Covid-19 heeft geen 'geloofwaardige natuurlijke voorouder', is gemaakt in het laboratorium van Wuhan, beweert een nieuwe studie. De studie, door een Britse professor en een Noorse wetenschapper, beweert dat wetenschappers een natuurlijke ‘ruggengraat’ van het coronavirus, gevonden in Chinese grotvleermuizen, hebben genomen en er een nieuwe ‘spike’ op hebben gesplitst.

Geplaatst  1,453 Keer bekeken bijgewerkt 2 jaren geleden

(Vertaalt uit het engels met google translate)

Covid-19 heeft geen 'geloofwaardige natuurlijke voorouder', is gemaakt in het laboratorium van Wuhan, beweert een nieuwe studie.

De studie, door een Britse professor en een Noorse wetenschapper, beweert dat wetenschappers een natuurlijke ‘ruggengraat’ van het coronavirus, gevonden in Chinese grotvleermuizen, hebben genomen en er een nieuwe ‘spike’ op hebben gesplitst.

Londen: te  midden van oproepen voor een nieuw onderzoek naar de oorsprong van Covid-19, heeft een explosieve nieuwe studie aangetoond dat Chinese wetenschappers het virus in een laboratorium in Wuhan hebben gecreëerd en vervolgens probeerden hun sporen uit te wissen door reverse-engineering van versies van het virus zodat het lijkt alsof het op natuurlijke wijze is geëvolueerd uit vleermuizen.

Het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2-virus heeft geen "geloofwaardige natuurlijke voorouder" en is gemaakt door Chinese wetenschappers die werkten aan een 'Gain of Function'-project in een Wuhan-lab, meldde de Daily Mail zondag, daarbij verwijzend naar een nieuw onderzoekspaper door de Britse professor Angus Dalgleish en de Noorse wetenschapper dr. Birger Sorensen. Het nieuwe onderzoek beweert dat wetenschappers een natuurlijke ‘ruggengraat’ van het coronavirus, gevonden in Chinese grotvleermuizen, hebben genomen en er een nieuwe ‘spike’ op hebben gesplitst, waardoor het de dodelijke en zeer overdraagbare Covid-19 is geworden.
De krant citeert ook dat onderzoekers ‘unieke vingerafdrukken’ hebben gevonden in Covid-19-monsters die volgens hen alleen kunnen zijn ontstaan ​​door manipulatie in een laboratorium.

Auteurs Dalgleish en Sorensen schreven in hun paper dat ze een jaar lang prima facie bewijs hadden van retro-engineering in China, maar werden genegeerd door academici en grote tijdschriften, meldde DailyMail.com.

De studie beweerde "opzettelijke vernietiging, verhulling of besmetting van gegevens" in Chinese laboratoria en wijst op het tot zwijgen brengen en verdwijnen van wetenschappers in China die zich uitten over de activiteiten.

Het onderzoek, verkregen door DailyMail.com, zal naar verwachting het voortdurende debat over de rol van China bij het creëren van het virus dat duizenden levens heeft geëist, intensiveren.

In het 22 pagina's tellende artikel dat naar verwachting zal worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Quarterly Review of Biophysics Discovery, hebben Dalgleish en Sorensen samengebracht hoe Chinese wetenschappers, waarvan sommigen samenwerken met Amerikaanse universiteiten, naar verluidt de tools hebben gebouwd om het coronavirus te creëren.

Overigens waren 'Gain of Function'-projecten, waarbij natuurlijke virussen worden aangepast om ze besmettelijker te maken, verboden door de voormalige Amerikaanse president Barack Obama.

In een exclusief interview met DailyMail.com zei Sorensen dat vier aminozuren op de piek een positieve lading hebben, waardoor het virus zich stevig vastklampt aan de negatief geladen delen van een mens en besmettelijker wordt.

Omdat deze positief geladen aminozuren elkaar ook intrekken, was het zeldzaam om zelfs drie op een rij te vinden in natuurlijk voorkomende organismen, terwijl vier op een rij 'extreem onwaarschijnlijk is,' zei hij.

“De wetten van de natuurkunde betekenen dat je geen vier positief geladen aminozuren op een rij kunt hebben. De enige manier waarop je dit kunt krijgen, is als je het kunstmatig maakt", vertelde Dalgleish aan DailyMail.com.

"De implicatie van onze historische reconstructie, die we nu zonder redelijke twijfel stellen, van het doelbewust gemanipuleerde chimere virus SARS-CoV-2 maakt het noodzakelijk om te heroverwegen welke soorten Gain of Function-experimenten moreel acceptabel zijn om te ondernemen", schreven ze.

In de krant schreven de wetenschappers dat een natuurlijke viruspandemie naar verwachting geleidelijk zou muteren en besmettelijk maar minder pathogeen zou worden, wat niet gebeurde in het geval van Covid-19.

Dalgleish en Sorensen beweerden dat Chinese wetenschappers na het begin van de pandemie monsters van het COVID-19-virus namen en het ‘retro-engineeren’, waardoor het leek alsof het op natuurlijke wijze was geëvolueerd.

“We denken dat er retro-engineered virussen zijn gemaakt. Ze hebben het virus veranderd en jaren geleden geprobeerd te achterhalen dat het in een reeks zat', vertelde Dalgleish aan DailyMail.com.
De wetenschappers benadrukten ook dat Chinese wetenschappers die hun kennis wilden delen, dit niet hebben kunnen doen of zijn verdwenen.

Sorensen zei dat hij gelooft dat het virus is ontsnapt uit lagere veiligheidsgebieden van het instituut, waar hij gelooft dat er Gain of Function-onderzoek is uitgevoerd, meldde DailyMail.com.

“We hebben laboratoriumlekken gezien en we weten dat het gebeurt. We weten ook uit de rapporten die we hebben gezien, dat er aan het coronavirus wordt gewerkt in laboratoria van bioveiligheidsniveau 2 of 3. Als ze in dergelijke laboratoria Gain of Function doen, wat verwacht je dan?” hij zei.

In februari 2020 publiceerde Botao Xiao, een onderzoeker op het gebied van moleculaire biomechanica aan de South China University of Technology, een paper waarin wordt beweerd dat “het dodelijke coronavirus waarschijnlijk afkomstig is uit een laboratorium in Wuhan”, waarin de veiligheidsproblemen bij het instituut werden benadrukt. Hij trok de krant echter weken later in nadat de Chinese autoriteiten hadden ontkend dat er ongelukken waren gebeurd in het laboratorium.

Dalgleish vertelde verder aan DailyMail.com dat hij geloofde dat China's weerstand tegen de theorie dat COVID-19 een door de mens gemaakt, ontsnapt virus is, afkomstig is van wetenschappers die bang zijn dat de onthulling hun vakgebied zou stilleggen.

“Dit lijkt een zwakke verdediging om de discipline te beschermen, zodat dit soort genetische manipulatie niet wordt verstoord. Ik maak er geen doekjes om. De Gain of Function-engineering had al eeuwen geleden verboden moeten worden”, zei hij.

Ondanks dat voormalig MI6-chef Sir Richard Dearlove publiekelijk zei dat de theorie van de wetenschappers onderzocht moest worden, zeiden ze dat hun onderzoek werd verworpen door grote wetenschappelijke tijdschriften die onvermurwbaar waren dat het virus op natuurlijke wijze uit vleermuizen sprong, meldde DailyMail.com.

Vooraanstaande academici, politici en de media zijn nu echter begonnen na te denken over de mogelijkheid dat Covid-19 ontsnapte uit het Wuhan Institute of Virology (WIV) in China – waar experimenten onder meer bestonden uit het manipuleren van virussen om hun besmettelijkheid te vergroten om hun potentiële effecten op mensen.

Ondertussen zei de Amerikaanse president Joe Biden op 26 mei dat hij de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft gevraagd "hun inspanningen te verdubbelen" om tot een conclusie te komen over de oorsprong van Covid-19 en binnen 90 dagen aan hem verslag uit te brengen.

Chinese staatsmedia verwierpen het idee dat Covid-19 daar was ontstaan ​​en zeiden dat het “een samenzwering is die is gecreëerd door Amerikaanse inlichtingendiensten”.

Een paar dagen geleden verscheen een artikel in de Wall Street Journal waaruit bleek dat drie onderzoekers van het Wuhan Institute in november 2019 ziek werden en in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Het rapport was gebaseerd op niet eerder bekendgemaakte Amerikaanse inlichtingendiensten. De onderzoekers werden een maand voordat China het eerste geval van Covid-19 meldde, in het ziekenhuis opgenomen.

De onthulling heeft geleid tot discussie en heeft vragen doen rijzen over de vraag of China al lang van het dodelijke virus af wist voordat het de wereld op de hoogte bracht.

Onlangs publiceerde de voormalige wetenschapsjournalist van de New York Times, Nicholas Wade, een artikel in het Bulletin of the Atomic Scientists waarin hij stelt dat het bewijs sterker is dan het virus dat uit een laboratorium is gelekt dan dat het van nature is ontstaan.

In een uitgebreid rapport zei Wade dat veel van het werk van Chinese virologen op het gebied van gain-of-function in coronavirussen werd uitgevoerd in het BSL2-laboratorium voor veiligheidsniveau, waarvoor vrij minimale veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen. De pandemie brak in december 2019 uit in de Chinese stad Wuhan.” Voor het ontsnappingsscenario van het lab is een Wuhan-oorsprong voor het virus een goed idee.

Daarvoor onthulde een Australisch dagblad dat Chinese wetenschappers aan biowapens dachten en een scenario van de Derde Wereldoorlog visualiseerden. De Australische krant Weekend citeerde een document van de Chinese regering waarin de bewapening van het SARS-coronavirus werd besproken.

DailyMail.com meldde verder dat China in 2017 de eerste van een geplande vijf tot zeven Biolabs in Wuhan had geïnstalleerd met als doel de meest risicovolle pathogenen te bestuderen, waaronder de Ebola- en de SARS-virussen.

In maart riep de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Ghebreyesus, ook op tot verdere studies na de publicatie van een niet-overtuigend rapport over het veldbezoek van een internationaal team aan Wuhan om de oorsprong van Covid-19 te onderzoeken, daarbij verwijzend naar moeilijkheden om toegang te krijgen tot onbewerkte gegevens.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9629563/Chinese-scientists-created-COVID-19-lab-tried-cover-tracks-new-study-claims.html

https://theprint.in/health/covid-19-has-no-credible-natural-ancestor-was-created-in-wuhan-lab-claims-new-study/668333/

https://timesofindia.indiatimes.com/india/study-claims-covid-19-not-natural-but-result-of-wuhan-lab-leak/articleshow/83085751.cms

https://www.youtube.com/watch?v=DmdSXsAOLdY

https://www.wionews.com/opinions-blogs/tracing-the-origins-covid-19-is-not-naturally-occurring-301310

https://en.as.com/en/2020/07/27/latest_news/1595845923_425797.html

https://www.ndtv.com/world-news/covid-19-has-no-credible-natural-ancestor-says-study-amid-lab-controversy-2452562


Your reaction?

0
LOL
1
LOVED
0
PURE
1
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
1
ANGRY
0 Comments

  • Studie beweert dat Covid-19 niet natuurlijk is, maar het resultaat van laboratoriumlek in Wuhan
  • Frank Polman