The unrealized potential of Palestinian (Gaza Strip) oil and gas reserves

Oil and natural gas resources in the occupied Palestinian territory could generate hundreds of billions of dollars for development.

Geplaatst  190 Keer bekeken bijgewerkt 5 maanden geleden

Bron: https://unctad.org/news/unrealized-potential-palestinian-oil-and-gas-reserves

 

Geologen en hulpbronneneconomen hebben bevestigd dat het bezette Palestijnse gebied (oPt) boven aanzienlijke reservoirs van olie- en aardgasrijkdom ligt, in Area C van de Westelijke Jordaanoever en aan de Middellandse Zeekust voor de Gazastrook, volgens een recente studie van de UNCTAD.

Nieuwe ontdekkingen van aardgas in het Levant-bekken liggen in de orde van grootte van 122 biljoen kubieke voet, terwijl de winbare olie wordt geschat op 1,7 miljard vaten, volgens de studie getiteld “ The Economic Cost of Occupation for the Israeli People: The Unrealized Oil and Natural Gaspotentieel .”

Dit biedt de mogelijkheid om ongeveer 524 miljard dollar onder de verschillende partijen in de regio te verdelen en te delen en vrede en samenwerking tussen de oude oorlogvoerende partijen te bevorderen, merkt de studie op.

Deze fondsen zouden de sociaal-economische ontwikkeling in de bezette gebieden kunnen financieren als onderdeel van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties.

Tot nu toe is het het Palestijnse volk echter verboden de olie- en gasvoorraden in zijn eigen land en water te exploiteren om in zijn energiebehoeften te voorzien en belasting- en exportinkomsten te genereren.

Dit verhoogt zowel de opportuniteitskosten als de totale kosten die het Palestijnse volk draagt ​​als gevolg van de bezetting, aldus de studie.

Beoordeling van de economische kosten van bezetting

In een aantal resoluties van de Algemene Vergadering van de VN is UNCTAD gevraagd de economische kosten van de bezetting, die door het Palestijnse volk worden gedragen, te beoordelen en erover te rapporteren.

De studie richt zich op olie en aardgas vanwege hun hoge waarde en cruciale belang bij het mogelijk voorzien in de fundamentele Palestijnse behoeften aan energie, fiscale inkomsten en exportinkomsten.

Het identificeert en beoordeelt bestaande en potentiële Palestijnse olie- en aardgasreserves die kunnen worden geëxploiteerd.

Ook van cruciaal belang zijn de nieuwe olie- en aardgasvondsten in het oostelijke Middellandse Zeegebied die Israël voor zijn eigen voordeel is gaan exploiteren, terwijl deze hulpbronnen als gedeelde hulpbronnen kunnen worden beschouwd, aangezien de olie en het aardgas in gemeenschappelijke bronnen voorkomen.

 “Wat een bron van rijkdom en kansen zou kunnen zijn, zou rampzalig kunnen blijken als deze gemeenschappelijke hulpbronnen individueel en exclusief worden geëxploiteerd, zonder de nodige aandacht voor het internationale recht en de internationale normen”, waarschuwt de studie.

De kosten zijn enorm en stijgend

De Israëlische exploitatie van Palestijnse natuurlijke hulpbronnen, waaronder olie en aardgas, brengt het Palestijnse volk enorme kosten met zich mee die escaleren naarmate de bezetting van kracht blijft, waarschuwt de studie.

Het benadrukt de eigenaardigheden van olie en aardgas als niet-hernieuwbare hulpbronnen, met het argument dat de huidige generaties niet noodzakelijkerwijs de enige eigenaren zijn van deze hulpbronnen die de nationale grenzen overschrijden en dus gezamenlijk eigendom kunnen zijn van meerdere staten en generaties.

Het beveelt ook verdere gedetailleerde studies aan om duidelijk het recht van het Palestijnse volk op zijn afzonderlijke natuurlijke hulpbronnen vast te stellen, evenals zijn rechtmatige aandeel in de gemeenschappelijke hulpbronnen die gezamenlijk eigendom zijn van verschillende buurstaten in de regio, waaronder Israël.

De studie loopt vooruit op de publicatie van het UNCTAD-rapport over haar hulp aan het Palestijnse volk, gepland voor 10 september.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments