Denemarken ziet COVID-19 niet langer als bedreiging voor de samenleving!

Denemarken beschouwt COVID-19 niet langer als een ziekte die de samenleving bedreigt. De pandemie is dankzij vaccinaties onder controle, zei minister van Gezondheid Magnus Heunicke vrijdag.

Geplaatst  1,260 Keer bekeken bijgewerkt 3 jaren geleden

Eindelijk goed nieuws in de mainstream media.

https://www.nu.nl/coronavirus/6153616/denemarken-ziet-covid-19-niet-langer-als-bedreiging-voor-de-samenleving.html

Denemarken beschouwt COVID-19 niet langer als een ziekte die de samenleving bedreigt. De pandemie is dankzij vaccinaties onder controle, zei minister van Gezondheid Magnus Heunicke vrijdag.

Ruim 80 procent van de Denen van ouder dan twaalf jaar is inmiddels volledig gevaccineerd, waarmee Denemarken een van de beste vaccinatiegraden ter wereld heeft. In Nederland is volgens het RIVM 72 procent van alle inwoners van boven de twaalf jaar volledig gevaccineerd.

Als gevolg van de vaccinatiegraad is volgens Heunicke het risico op besmettingen en ziekenhuisopnames drastisch verlaagd. De minister kondigde aan dat de meeste coronamaatregelen binnenkort zullen vervallen.

Nu was na diverse bijstellingen van de WHO m.b.t. de IFR naar c.a. 0.15% er eigenlijk al geen werkelijk gevaar meer, maar goed. De vaccinatie zal daar wellicht iets hebbn bijgedragen om dit te versnellen, maar dit zou ook bereikt kunnen zijn zonder vacinatie...

In ieder geval goed nieuws. 

 

Reactie @Nijmegen21

Consequent geredeneerd en geacteerd door de Deense regering. Een helder doel gesteld en dat doel eenmaal behaald, doen wat eerder is aangekondigd. Zonder omhaal of mitsen en maren. Dus ook geen moeilijke discussies over wel / niet gevaccineerd. Zij die dat nodig vonden, hebben zich laten vaccineren en zij die daar geen reden voor zagen, hebben het achterwegen gelaten. Sinds we weten dat we net zo goed besmet kunnen raken van gevaccineerden dan van ongevaccineerden en dat gevaccineerden weten dat ze in geval van besmetting minder ziek worden, een verdedigbare verdeling van risico's. En zo hoort het. Niet doel voortdurend bijstellen en mensen in het ongewisse laten. Niet mensen via trucjes opdringen waarvan afgesproken was dat het niet opgedrongen zou worden. Geen dreigementen en loze beloften. Was de Nederlandse regering maar zo voorspelbaar.


Your reaction?

1
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments