De opbouw van de NAVO/NATO

Enige achtergrondgeschiedenis over het ontstaan van de NAVO. Het Noord-Atlantisch Verdrag is een militair verdrag dat wederzijdse verdediging en samenwerking van de legers van de westerse landen regelt, aanvankelijk vooral als tegenkracht tegen de communistische landen in het Oostblok. Die vormden op hun beurt in 1955 het Warschaupact.

Geplaatst  669 Keer bekeken bijgewerkt 2 jaren geleden

Enige achtergrondgeschiedenis over het ontstaan van de NAVO.

Het Noord-Atlantisch Verdrag is een militair verdrag dat wederzijdse verdediging en samenwerking van de legers van de westerse landen regelt, aanvankelijk vooral als tegenkracht tegen de communistische landen in het Oostblok. Die vormden op hun beurt in 1955 het Warschaupact.

De Verenigde Staten brachten op 6 en 9 augustus 1945 twee kernwapens tot ontploffing boven de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki . Bij de twee bomaanslagen kwamen tussen de 129.000 en 226.000 mensen om het leven, van wie de meesten burgers waren, en het blijft het enige gebruik van kernwapens in gewapende conflicten.

1989 - Val van de Berlijnse Muur.
1990 - Duitse hereniging , waardoor het grondgebied van de voormalige DDR deel van het NAVO-gebied wordt. Met goedvinden van Sovjet-Unie leider Michael Gorbatsjov. Duitsland (minister van Buitenlandse Zaken Hans Dietrich Genscher) en de VS (minister James Baker) zouden die goedkeuring verkregen hebben met de belofte dat de NAVO "not one inch" verder naar het Oosten zou uitbreiden. Deze bewering is echter twijfelachtig, aangezien deze belofte uiteindelijk nooit op papier is gekomen
1991 - Opheffing van het Warschaupact.
1997 - Basisakkoord tussen de NAVO en Rusland: Moskou erkent dat landen het recht hebben om te kiezen hoe ze hun eigen veiligheid het best kunnen garanderen. "Alle landen die lid waren van de NAVO op 27 mei 1997 zullen geen militairen of materieel ontplooien op het grondgebied van andere landen in Europa…".

Toetreding van de baltische staten toto

1999 - Toetreding van Polen, Tsjechië en Hongarije.
2004 - Toetreding van Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Slowakije en Slovenië. Oranjerevolutie in Oekraïne.
2009 - Toetreding van Albanië en Kroatië
2014 - Annexatie van de Krim door Rusland.
2014 - Vergroting van militaire aanwezigheid door NAVO in de Baltische staten en Polen in verband met de Russisch-Oekraïense oorlog.
2017 - Toetreding van Montenegro.
2020 - Toetreding van Noord-Macedonië.

Nederlands referendum over de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne

Het referendum over de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne was een nationaal raadgevend referendum over goedkeuring door Nederland van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie, Euratom, hun 28 lidstaten en Oekraïne, de Wet van 8 juli 2015, houdende goedkeuring van de op 27 juni 2014 te Brussel tot stand gekomen Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en haar lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds (Trb. 2014, 160).

Het referendum vond plaats in Nederland op 6 april 2016. De juridische basis voor het referendum was de op 1 juli 2015 aangenomen Wet raadgevend referendum. Zij maakt het mogelijk om een referendum aan te vragen over een reeds aangenomen wet, mits er door stemgerechtigden voldoende verzoeken worden ingediend. Actiegroep GeenPeil, een samenwerkingsverband tussen de website GeenStijl, het Burgercomité EU en het Forum voor Democratie, voerde actie om de benodigde verzoeken te verzamelen. In totaal werden 427.939 geldige verzoeken bij de Kiesraad ingediend, meer dan de benodigde 300.000.

De datum van het referendum viel binnen de periode waarin Nederland voorzitter was van de EU. Het referendum had een correctief karakter en was niet-bindend, maar inwerkingtreding van de goedkeuringswet na een afwijzing bij referendum zou opnieuw goedkeuring vereisen door de Tweede en Eerste Kamer. De referendumvraag[6] luidde:

Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?

61% van de opgekomen kiezers - 2,5 miljoen - stemden tegen de wet. De opkomst was 32%, waarmee de kiesdrempel gehaald werd.

Hoeveel landen zijn de VS binnengevallen tot 2022?

Nicaragua

Er kan niet worden gezegd dat dit geen redenen waren, het is alleen de geloofwaardigheid van die redenen die in twijfel worden getrokken met betrekking tot dit binnengevallen land. Het meest opvallende was dat de VS Nicaragua binnenviel en bezette van 1912 tot 1933 in wat berucht de Banana Wars wordt genoemd. Dus hoeveel landen zijn de VS binnengevallen? Nou, het is veilig om te zeggen dat Nicaragua niet de enige is.

Japan

Deze invasie, die plaatsvond tijdens de onheilspellende data van 1941 tot 1945, is verbonden met gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. En als er ooit een geval was van "hey - ze slaan mij eerst!", dan is dit het!

Irak

Vraag Irak hoeveel landen de VS zijn binnengevallen en kijk hoe dit door een granaat geschokte land dekking zoekt. Ook de oorlogen en veldslagen met Irak zijn niet zonder intensieve media-aandacht gegaan. Wat mensen echter misschien niet weten, is dat dit misschien niet de eerste invasie van Irak door de VS is, zoals sommigen zullen noemen door de Britten geleide acties van na de Eerste Wereldoorlog in het begin van de jaren twintig.

Koeweit

Dit conflict uit 1991 was aantoonbaar meer een bezetting dan een invasie, hoewel de geschiedenisboeken waarschijnlijk geen onderscheid maken tussen de twee. Hoewel hier iets goeds uit voortkwam (namelijk het verwijderen van een malafide dictator die dood en chaos in de hele regio veroorzaakte), zijn we nu twee decennia later zonder duidelijk antwoord of deze inspanning de kosten waard was.

Korea

Voor altijd bekend als een van de meest verschrikkelijke conflicten in de Amerikaanse geschiedenis, markeert de beroemde invasie van Korea (1951-1953) een nieuwe militaire actie zonder veel vastberadenheid. Het beste wat uit dit lelijke evenement kwam, was ongetwijfeld de geliefde MASH 4077-eenheid!

Vietnam

De oorlog in Vietnam of Tweede Indochinese Oorlog, in het Westen meestal aangeduid als Vietnamoorlog en binnen Vietnam Amerikaanse Oorlog genoemd, was een oorlog tussen het op de Verenigde Staten georiënteerde Zuid-Vietnam en het op de Sovjet-Unie en China georiënteerde Noord-Vietnam. De oorlog volgde op de Eerste Indochinese Oorlog (in Vietnam 'Franse Oorlog' genoemd) en duurde van 1 november 1955 tot 30 april 1975.

Panama

Hoeveel landen is de VS binnengevallen? Net zoals Irak en Koeweit onder een schrikbewind stonden van een gestoorde dictator, verklaren twee woorden de 1989-90 Amerikaanse invasie van Panama - Manuel Noriega. Voor landen met dit soort onderdrukking is het antwoord misschien niet genoeg landen! Volgende vraag?

Cuba

De invasie van de VS in Cuba is geen nieuw verhaal, in feite zijn er in de annalen van de geschiedenis een paar Amerikaanse invasies geregistreerd, te beginnen met de beruchte Varkensbaai farce in 1961. Een van de eerdere verslagen over de invasie van de VS in Cuba kwam in 1898 tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog.

Puerto Rico

Onder Spaanse heerschappij, ook in 1898, werd Puerto Rico door de VS binnengevallen om de mensen onder koloniale heerschappij te bevrijden. Ja, het woord 'invasie' heeft een negatieve connotatie, ondanks de feiten van het verslag.

Afghanistan

Dit nog niet zo lang geleden conflict tussen de VS en Afghanistan begon in 1998. Helaas blijven de relaties tussen deze twee landen op zijn best gespannen.

Bosnië

Samen met de NAVO-troepen was de door de VS betrokken beweging in 1992-1993 een andere politie-/vredesactie die zal worden opgeschreven en geregistreerd als een invasie. Het helpt ook verklaren waarom er in de loop van de geschiedenis zoveel verhalen zijn over Amerikaanse invasies.

De Oranje Revolutie (2013) in Oekraine belicht

De CIA-coup van 2013 in Oekraïne

https://rumble.com/vtjxhf-ukraine-on-fire-the-real-story-oliver-stone-2016.html
https://rumble.com/vtjvnb-us-false-flag-snipers-at-ukraines-euromaidan-protest-2014.html

2013 was getuige van een soortgelijke kleurrevolutie nadat de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj een hangende EU-associatieovereenkomst afwees.* Toen Janoekovitsj zich in plaats daarvan tot Rusland wendde voor financiële steun, begonnen de door de VS gesteunde fascistische groepen een campagne van 'vreedzame protesten' in Maidan in Kiev. Zoals gebeurt met veel door de VS gesponsorde kleurenrevoluties, escaleerden fascistische en neonazistische aanstichters hun geweldloze protesten snel in gewelddadige aanvallen op politie en overheidsfunctionarissen met stenen, vleermuizen, metalen staven, molotovcocktails en bulldozers.

Met de hulp van drie EU-leiders onderhandelden regeringsfunctionarissen over een wapenstilstand met oppositieleiders, die de gewelddadige demonstranten weigerden te respecteren. Nadat hij door de Oekraïense inlichtingendienst was geïnformeerd dat huurlingen waren ingehuurd om hem te vermoorden, zocht Janoekovitsj asiel in Rusland. Gewelddadige demonstranten bezetten onmiddellijk het huis en het openbare kantoor van Janoekovitsj.

Hoewel een parlementair voorstel om Janoekovitsj uit het presidentschap te verwijderen met 68 stemmen verloor, erkenden de VS onmiddellijk het hoofd van het Oekraïense parlement als de nieuwe president.

Een uitgelekt telefoongesprek tussen Victoria Nuland, de leidende Amerikaanse diplomaat tijdens de crisis in Oekraïne, bevestigt de directe betrokkenheid van de VS bij de coup van 2014. Tijdens de oproep hoort Nuland de leiders van de staatsgreep instructies geven over de Amerikaanse keuzes om de nieuwe regering te vormen.

Deze documentaire weerlegt ook de wijdverbreide mythe van de MSM over een Russische invasie** op de Krim die nooit heeft plaatsgevonden. Bezorgd dat de VS een soortgelijke staatsgreep zouden organiseren in de provincie Krim, grepen de overwegend Russisch sprekende inwoners van de Krim op 27 februari 2014 het Krimparlement. 90% opkomst) koos ervoor Oekraïne te verlaten en hereniging met de Russische Federatie aan te vragen.*


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
1
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments