Horren beschermen tegen vliegen en andere vervelende insecten

Horren beschermen tegen vliegen. Niet alleen tegen vliegen, maar even goed tegen andere vervelende insecten. Zowel hordeuren als raamhorren houden deze insecten uit je woning. Dat is belangrijk voor de hygiëne in onze woning, maar zeker ook voor je gezondheid. Vliegen brengen namelijk ziekmakende bacteriën op ons over. Die brengen je gezondheid en vooral die van je spijsvertering en je darmflora in gevaar. Dat kun je dus voorkomen met het plaatsen van hordeuren en raamhorren.

Welke soorten hordeuren zijn er en wat zijn hun voordelen?

Geplaatst  917 Keer bekeken bijgewerkt 3 jaren geleden

Horren beschermen tegen vliegen. Niet alleen tegen vliegen, maar even goed tegen andere vervelende insecten. Zowel hordeuren als raamhorren houden deze insecten uit je woning. Dat is belangrijk voor de hygiëne in onze woning, maar zeker ook voor je gezondheid. Vliegen brengen namelijk ziekmakende bacteriën op ons over. Die brengen je gezondheid en vooral die van je spijsvertering en je darmflora in gevaar. Dat kun je dus voorkomen met het plaatsen van hordeuren en raamhorren.

Welke soorten hordeuren zijn er en wat zijn hun voordelen?

Eens de winter achter de rug zijn komen vliegen  en andere (vliegende) insecten ons lastigvallen. Niet alleen erg vervelend, maar vaak zelfs ongezond. We willen deze insecten dan ook zoveel mogelijk buiten houden. Maar deze  vervelende beestjes laten zich niet zomaar verjagen. Regelmatig ontdekken we nieuwe middeltjes in de supermarkt. Allemaal beloven ze die prikkende en zoemende insecten definitief uit te schakelen, meestal tevergeefs. We proberen dan ook meer en meer natuurlijke middelen tegen vliegen en insecten. Horren en shutters zijn weer terug van enige tijd weggeweest. Vooral horren zoals hordeuren en raamhorren houden de meeste vliegen en andere insecten buiten. Maar horren zorgen voor nog meer voordelen. Zo zorgen ze voor een goede ventilatie. Shutters of rolluiken beschermen ook tegen insecten maar bieden lang niet de voordelen van hordeuren en ramen.

Verschillende soorten hordeuren 

Wie wil zich niet beschermen tegen deze vervelende vliegen en andere insecten. Dan heb je de keuze tussen meerdere soorten horren of shutters. Die zijn er inderdaad in verschillende soorten, vormen en afmetingen, elk met hun specifieke eigenschappen en hun voor- en nadelen. Horren en shutters bestel je makkelijk online. Je vindt er een uitgebreid gamma horren? hordeuren, raamhorren en shutters met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dat betekent dat je altijd wel  een hor vindt die bij je leef- en woonomgeving past en dus aan al je verwachtingen voldoet.

Horren beschermen tegen vliegen: de Dubbele rol hordeur

Deze soort hordeur is uitstekend geschikt voor brede deuropeningen. Met deze speciale constructie is het mogelijk dit soort hordeur gedeeltelijk af te sluiten. Het overblijvende gedeelte van de deur doet dan dienst als deuropening.

Horren beschermen tegen vliegen: Dubbele plissé hordeur

Dit model hordeur is gebaseerd op een Japanse manier om grotere oppervlakten makkelijker samen te vouwen. In plaats van op te rollen zoals meestal bij hordeuren gebeurt, wordt in dit geval het gaas opgevouwen. Dankzij deze speciale opvouwtechniek zijn deze plissé hordeuren in de eerste plaats geschikt voor bijvoorbeeld schuifpuien, serres en tuindeuren.

Horren beschermen tegen vliegen: de inklemraamplissé hordeur

Het betreft een strakke uitvoering met hetzelfde gaas als de hordeur. Daardoor open en sluit je dit soort hordeur geluidloos. Dat maakt deze uitvoering ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamerdeuren.

Horren beschermen tegen vliegen zoals inzethorren

Worden in de eerste plaats gebruikt in zogenaamde draaikiep ramen. Dit soort horren plaats je makkelijk in de raamopening.

Pendel Hordeur

De pendeldeur of saloondeur opent naar beide kanten en sluit automatisch. Dat is zeker praktisch voor deuren die vaak gebruikt worden. En ook als je dieren en kleine kinderen in huis hebt, zijn deze pendel hordeuren erg handig. Heb je drankjes of een wasmand in je hand? Dan kun je de deur makkelijk openen met je voet.

Hordeuren en raamhorren op maat

Voor een doeltreffende werking moeten hordeuren en raamhorren perfect afsluiten. Een hordeur die in de ene deur past, doet dat niet zo nodig in de andere. Voor de beste bescherming tegen vliegen en andere insecten kies je dus bij voorkeur voor horren op maat.

Horren beschermen tegen vliegen zorgen voor meer voordelen

Hordeuren en shutters betekenen veel meer voor je woning en je interieur dan alleen maar vervelende vliegen en andere vliegende insecten buiten houden. Ze zorgen tegelijk ook voor een:

  • Goede ventilatie: dankzij deze hordeuren, raamhorren en shutters kun je bij goed weer je deuren en vensters laten openstaan. Op die manier verkrijg je een betere ventilatie in je woning. Dat brengt constant frisse en gezonde lucht binnen en dat komt zeker je gezondheid ten goede
  • Woning zonder ongedierte: met hordeuren en ramen hou je niet alleen vliegen maar meteen ook andere vliegende insecten zoals muggen en  wespen buiten
  • Kleiner risico op hooikoorts: hordeuren en ramen houden ook rondzwevende pollen buiten en dat is zeker goed nieuws voor alle hooikoortspatiënten

Hordeuren en raamhorren op maat

Bij al deze soorten kun je ook kiezen voor hordeuren en raamhorren op maat. Horren zijn namelijk alleen doeltreffend tegen vliegen en andere vliegende insecten als ze goed werken en alles goed afsluiten. Sluit een inzethor beter je keukenramen af? En is dat niet ook zo bij bijvoorbeeld de ramen van je slaapkamer. Bij huisdieren past sterker horrengaas. Heb je last van hooikoorts? Dan kun je je extra beschermen met gaas dat niet alleen insecten maar ook pollen een halt toeroept.

Raamhor voor een draaikiepraam

Een draaikiepraam opent ook naar binnen. In dit geval kies je zen voor een inzethor, maar ook een vaste raamhor is hierbij een prima optie. Welke je moet kiezen, hangt af van het doel van de betrokken ramen. Wil je bijvoorbeeld regelmatig je dekbed verluchten door het buiten te hangen? Dan moet het raamhor makkelijk kunnen verwijderd worden. In dit geval kies je voor inklem of inzethorren. Ook voor het makkelijk schoonmaken van het raam van binnenuit kan worden schoongemaakt zijn vaste raamhorren niet zo handig. Dan zijn deze inzet raamhorren een uitstekend alternatief.

Rolhorren bij slaapkamerramen en dakramen

Een slaapkamerraam zet je als het even kan elke dag wel open om je slaapkamer voldoende te verluchten. En waarschijnlijk hang je daar ook regelmatig het dekbed buiten. Als er een scherm voor het raam staat, is dat onmogelijk, dus je moet het verwijderen of afrollen. Rolgordijnen kunnen dit en dit soort screen is ook geschikt voor ramen waar je niet bij kunt, zoals dakramen.

Hordeuren en raamhorren in diverse vormen 

Niet elk raam is rechthoekig. Voor horren is dat geen enkel probleem. Horren bestaan in vele vormen, zowel hordeuren als raamhorren.

Horren beschermen tegen vliegen: Conclusie

Hordeuren en ramen zijn nog altijd de meest eenvoudige en doeltreffende manieren om vliegen en andere vliegende insecten buiten te houden.


Your reaction?

0
LOL
2
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments