Avondklok geldt niet in de auto!

Als je in je auto zit met de ramen dicht, bevind je je tenslotte niet in de open lucht!

Geplaatst  4,050 Keer bekeken bijgewerkt 3 jaren geleden

In een video van Café Weltschmerz die vandaag geplaatst is, bespreken Isa Kriens en Frank Staderman een gaatje dat Staderman gevonden heeft in de regeling van de avondklok. Daarin staat namelijk dat je niet mag vertoeven in de open lucht gedurende de uren dat de avondklok geldt. In de regeling staat ook wat niet onder open lucht valt, namelijk je woning, het woongedeelte van je voer- of vaartuig en het erf bij je woning. Maar, is al het andere dan open lucht? Nee, dat kan niet, want een kantoorgebouw, een theater of een winkel valt zeker niet onder open lucht. 

Bevind je je in de open lucht als je in je auto zit met de ramen dicht? Nee, dat is geen open lucht. In de regeling staat niet dat je je niet op de openbare weg mag bevinden, dus in principe zou je gewoon met je auto op de openbare weg mogen rijden tijdens de avondklok, als je je ramen dicht hebt. Bij voorkeur zou je je, bij het instappen in je auto, moeten bevinden op een erf en ook bij het uitstappen zou je dit moeten doen, dan bevind je je op veilig gebied. Als je van een parkeerplaats naar je tuin zou moeten lopen, ben je in principe in overtreding. 

Wat nou als je aangehouden wordt onderweg? Zodra je je raampje open doet, ben je in principe in overtreding, tenzij je dit doet op aanwijzing van een politie agent. Dan volg je gewoon de instructies op die je gegeven worden door een machtsdrager.

Goed nieuws dus! Je kunt gewoon op bezoek bij vrienden. Zorg er alleen voor dat je onderweg niet gaat tanken, want dan bevind je je wel in de open lucht. Succes! De video waarin dit besproken wordt, vind je hier: https://youtu.be/jx3YG41gnfE


Your reaction?

10
LOL
4
LOVED
1
PURE
1
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments